اگر برای شما نیز این سوال ایجاد شده که تست تسلطی چیست؟ باید بگوییم که تست تسلطی یکی از روشهای تستزنی است که به شما کمک میکند تا سطح واقعی یادگیری خود را سنجیده و مسیر پیشرفت تحصیلیتان را به درستی تنظیم کنید. اما چرا باید از تست تسلطی استفاده کنیم؟
همانطور که از نام این نوع تستزنی مشخص است شما در این روش میزان تسلطتان بر یک مبحث را میسنجید. به عبارتی تست تسلطی، نوعی روش برای مرورهای ماهانه است که داوطلب بدون مطالعه یا پیش زمینه خاص و به منظور سنجش کیفیت مطالعه خود به سراغ این روش تستزنی میرود.
اما آیا شما با أنواع روشهای تستزنی آشنا هستید؟ آیا از تعداد تست تسلطی که باید در هر پارت مطالعاتی به آن پاسخ دهید، اطلاع دارید؟ یکی از مهمترین کمکهای یک مشاور کنکور به داوطلبان، معرفی انواع روشهای تست زنی، اصول و تکنیکهای تستزنی و زمان مناسب برای انجام آنها است. اما آیا نقش مشاور به این موارد محدود میشود؟
باقی موسسات را نمیدانم اما نوتروفیل پاسخمسلماَ خیر است!
مشاوره کنکور به شما میگوید که در روز چه تعداد تست تسلطی، آموزشی، زمان دار و… نیاز است پاسخ دهید. اما آیا هر مشاوری به درستی شما را راهنمایی میکند؟ قاعدتا خیر!
مشاورانی که در نوتروفیل هستند همگی رتبه برتر سالهای گذشته هستند که در مسیر پر پیچ و هم کنکور هم قدم شما هستند و برای رسیدن به موفقیت شما را همراهی میکنند.
در این مقاله قصد داریم تا به طور مفصل به معرفی تست تسلطی کنکور بپردازیم.
تست تسلطی چیست و چه نقشی در پیشرفت تحصیلی داوطلبان دارد؟
آیا تنوع روشهای تستزنی سبب سردرگمی شما نیز شده است؟ در واقع، تست زنی یکی از مهمترین اقداماتی است که میتوانید از آن برای تثبیت مطالب خوانده شده، مرور، جمعبندی و غیره استفاده کنید. مسلما شما نیز به عنوان یک داوطلب کنکور میدانید که تست تسلطی تنها یک از روشهای تستزنی در سال کنکور است.
به عبارت بسیار ساده هر مرحله از یادگیری مباحث دارای روش تستزنی مخصوص به خود است. به شما پیشنهاد میکنیم که برای آشنایی با سایر انواع تست کنکور حتماً به لینک درج شده مراجعه کنید.
تست تسلطی نوع خاصی از روش تستزنی است که هدف اصلی آن ارزیابی میزان تسلط داوطلب بر روی مطلبی است که در ۱ الی ۲ ماه گذشته مطالعه کرده است. در واقع، در این روش تستزنی داوطلب بدون هرگونه مرور و مطالعهای به حل تستها پرداخته و اصطلاحاَ شیرجه میزند تو مباحث گذشته!
خبر خوب! اگر به مشاوره نیاز داری اطلاعات خودت رو وارد فرم زیر کن؛ سپس در اسرع وقت مشاوران ما با شمارت تماس میگیرن.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
در این روش تستزنی، بر خلاف تستهای زماندار به هیچ وجه لازم به زمان گرفتن نیست. با این حال برای حل سوالات باید یک زمان متعارف در نظر داشته باشید. همچنین لازم به ذکر است که در این روش تستزنی بر خلاف تستزنی آموزشی هدف تثبیت اولیه مباحث مطالعه شده نیست. شایان توجه است، هدف از این روش تستزنی بررسی میزان اشراف شما بر یک مبحث و به دنبال آن تعیین نقاط ضعفتان و رفع آنها است.
اصول طلایی، بایدها و نبایدهای تست تسلطی
برای دستیابی به بهترین نتایج از تستزنی تسلطی، رعایت برخی نکات ضروری است. ما در این بخش قصد داریم تا به معرفی بایدها و نبایدهایی که باید در زمان تستزنی تسلطی به آنها توجه داشته باشید، بپردازیم.
بایدهای تست تسلطی
- از آنجایی که داوطلب در زمان مطالعه مبحث، اکثر سوالات را پاسخ داده شده است، پس در این زمان لازم نیست بر روی انتخاب سوالات سخت گیری کنید. علاوه بر این، در تستزنی تسلطی شما نمیتوانید به تمامی تستهای یک مبحث در یک مدت کوتاه پاسخ دهید. پس سوالات را به صورت رندوم یا یک مضرب خاص انتخاب و به آنها پاسخ دهید.
- تستزنی از تمامی تیترهای و نکات یک مبحث یا فصل.
- درصد گیری را به هیچوجه فراموش نکنید.
- تحلیل پاسخنامه سوالات و بررسی نقاط ضعف و قدرتتان بسیار حائز اهمیت است.
- علامتدار کردن تستها و شناخت سلیقه طراح کنکور را فراموش نکنید. در این روش تستزنی آن سبک از تست که در کنکورهای سال قبل تکرار شدن را شناسایی کنید.
نبایدهای تستزنی تسلطی
- لازم نیست در این سبک از تستزنی به سراغ حل سوالات سخت و غیرمرتبط بروید. این کار غالباَ سبب کاهش انگیزه و اعتماد به نفس شما میشود.
- تستزنی به روش تسلطی در بازه زمانی غلط
چرا باید از تست تسلطی استفاده کنیم؟
یکی از دلایل اصلی استفاده از تست تسلطی این است که یادگیری را از یک فرایند به یک مسیر هدفمند و موثر تبدیل شود. در ادامه این بخش قصد داریم تا با معرفی مزایای این روش تستزنی به این سوال که چرا باید از تست تسلطی استفاده کنیم، پاسخ دهیم.
1. شناسایی نقاط ضعف و شکافهای موجود در یادگیری
تست تسلطی نوعی روش مرور نیز به شمار آمده و به داوطلبان کمک میکند تا میزان تسلط خود بر روی مباحثی که در ۱الی ۲ ماه گذشته مطالعه کردند را نیز ارزیابی کنند.
2. افزایش اعتماد به نفس داوطلب
وقتی با گذشت ۱ الی ۲ ماه از یادگیری یک مبحث، داوطلب به سوالات پاسخ درست میدهد، متوجه میشود که به تسلط کامل به مطالب یک مبحث رسیده است. همین موضوع سبب افزایش اعتماد به نفس و انگیزه داوطلب برای ادامه مسیر کنکور میشود.
3. پیشگیری از افت تحصیلی
تست تسلطی سبب میشود تا داوطلب تصویر روشنی از میزان تسلط و نقاط ضعف خود بر یک مبحث داشته باشد. در نهایت داوطلب میتواند با شناسایی نقاط ضعف و رفع آنها به موفقیت در کنکور دست یابد.
چند تست تسلطی کافی است؟
پاسخ به این سوال تا حد زیادی به مبحث، سختی و پیچیدگیهای آن، میزان تسلط داوطلب بر مباحث و غیره بستگی دارد. علاوه بر این، در این روش تستزنی عموما مجموعه تست مطرح است که باید شامل تمامی نکات و تیترهای یک مبحث باشد. این مجموعههای تست میتوانند ۱۰، ۲۰، ۳۰ ، یا حتی ۵۰ تایی نیز باشند.
اما آنچه که حائز اهمیت است، این موضوع است که در این روش تستزنی کیفیت سوالات از کمیت آنها مهمتر است. سوالات باید به صورت هدفمند و با تمرکز بر مفاهیم اصلی انتخاب شوند. در نهایت نیز تحلیل سوالات را به هیچ وجه فراموش نکرده و پشت گوش نندازید.
لازم است بدانید یکی دیگر از روشهای تستزنی که به نوعی مکمل تست تسلطی نیز به شمار میآید، تستزنی تثبیتی است. همانطور که از نام این نوع تست میتوان حدس زد، هدف از اجرای این روش تست زنی، تثبیت مطالب مطالعه شده در ذهن داوطلب است. از این رو، منابع تستهای تثبیتی معمولاً دارای مجموعهای از سوالات سخت و آسان هستند. با توجه به اهمیت تست تثبیتی در پروسه یادگیری، حتماً مقاله تست تثبیتی چیست را مطالعه کنید.
زمان مناسب برای استفاده از تست تسلطی
انتخاب زمان درست برای تستزنی تسلطی، یکی از عوامل کلیدی در این روش تستزنی شناخته میشود. بهترین زمانها برای تستزنی تسلطی عبارتند از:
- پیش از شروع یک مبحث جدید
- ۱ الی ۲ روز پس از یادگیری کامل یک مبحث
- ۱ الی ۲ ماه پس از مطالعه یک مبحث
یکی از مشکلات اصلی من در سال کنکور وسواس مطالعاتی بود. در حقیقت، دائماَ تصور میکردم که مطلب مطالعه شده را فراموش کردم و به همین دلیل مجدد به عقب بر میگشتم و زمان را از دست میدادم. آنچه که من را از این شکنجه نجات داد، تستزنی به روش مروری بود.
اگر نمیدانید تست مروری چیست؟ یا اصلا هدف از انجام تست مروری چیست، باید بگوییم هدف اصلی تستزنی مروری، یادآوری و مرور مطالب درسی خوانده شده در بازههای زمانی مشخص است. به این ترتیب، حل تستهای مروری، سبب یادآوری مطالب مطالعه شده در گذشته میشود.
تست تسلطی، ابزاری ضروری برای موفقیت در کنکور
داشتن اضطراب در سال کنکور هر چند که سخت و طاقت فرسا است اما یک موضوع کاملا عادی است. ناشناخته بودن مسیر کنکور، تغییرات اعمال شده در چند سال اخیر و غیره، همه و همه سبب دامن زدن به چرخه استرس و اضطراب میشوند. اما شما اصلا لازم نیست نگران باشید، نوتروفیل در این مسیر قدم به قدم همراه شما بوده و به شما کمک میکند تا به قله موفقیت دست یابید.
تست تسلطی یکی از مؤثرترین روشهای تستزنی است که میتواند ثبت هدفمند و کارآمد شدن یادگیری یک مبحث شود. این روش تستزنی به شما کمک میکند تا نقاط ضعف خود را شناخته و در جهت رفع آنها اقدام کنید. فراموش نکنید، هدف از تستزنی تسلطی، چک کردن دادههای مغزت و به روزرسانی آنها است.
پس باید با بررسی سوالات و تحلیل درست و مناسب آنها، این پروسه بروز رسانی را تکمیل کنید. اگر در مورد تستزنی تسلطی سوالی دارید، لطفا در قسمت نظرات با ما و همراهانمان به اشتراک بگذارید، ما در اسرع وقت به آنها پاسخ میدهیم.
سوالات متداول
برای تست تسلطی، چه تعداد تست باید انتخاب کنیم؟
تستهای تسلطی باید به صورت مجموعهای بوده و تمامی نکات یک فصل را شامل شوند. مجموعهها نیز میتواند، 20، 30 و یا بیشتر از این تعداد سوال را شامل شوند.
بهترین زمان برای حل تستهای تسلطی چه زمانی است؟
بهترین زمان برای تستزنی تسلطی بعد از مطالعه مبحث، ۱ الی ۲ دوز بعد از آن و در نهایت ۱ الی ۲ ماه پس از مطالعه مبحث است.
آیا در تست زنی به روش تسلطی زمان نیز اهمیت دارد و سوالات باید به صورت زماندار پاسخ داده شوند؟
خیر، در این روش تستزنی، زمان اهمیت ندارد، اما درصد گیری و تحلیل و بررسی سوالات باید انجام شود.