به نقل از «انتخاب»، سیدجلال موسویخطیر در مورد نشست اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تأثیر سوابق تحصیلی بر پذیرش در دانشگاهها گفت: دستور جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سه سناریو از شش سناریوی اولیه در جلسات مشترک ستادهای علم و فناوری و تعلیم و تربیت با حضور نمایندگان نهادهای مسئول به دست آمده و در صحن شورا نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت که اکثریت اعضای شورا به آن رأی مثبت دادند.
موسوی در گفتوگو با ایلنا به اظهارات رئیسجمهور در نخستین مصاحبه تلویزیونیاش اشاره کرد و گفت که وی رقابت ناعادلانه بین دانشآموزان روستایی و ساکن شمال تهران را به سهمیهها مرتبط دانسته و افزود: رئیسجمهور دستور لازم برای بازنگری در این سهمیهها را صادر کردهاند و این موضوع بسیار منطقی است؛ زیرا نباید فردی که در شهرستان زندگی میکند و از امکانات کمتری برخوردار است، با فردی که همه امکانات را دارد، رقابت کند.
او ادامه داد: پیش از تصویب کنکوری شورای عالی، ورودیهای دانشگاهها هر سال ضعیفتر میشدند. به نقل از معاون آموزشی یکی از دانشگاههای معتبر، ورودیها نسبت به سالهای قبل ضعیفتر شدهاند و این در حالی است که دانشآموزان امروزی تلاش بیشتری نسبت به ۱۵ یا ۲۰ سال پیش دارند. او افزود: ما ناچاریم مباحث دبیرستان را به دانشآموزان آموزش دهیم.
موسوی همچنین به خاطرهای از یک معلم فیزیک اشاره کرد که نشان داد برای حل سؤالات کنکور وقت بیشتری نیاز است و این موضوع نشاندهنده مشکلات موجود در نظام آموزشی است. وی تصریح کرد: دانشآموزان به جای یادگیری واقعی درس، به تقویت مهارت تستزنی میپردازند و این مسئله به مشکلاتی در یادگیری منجر شده است.
او به مثالهایی از دانشآموزانی که در تستها نمره بالایی کسب میکنند اما در مهارتهای پایه ضعیف هستند، اشاره کرد و گفت که این ناشی از نظام آموزشی فعلی است که دانشآموزان را از محتوای درسی دور کرده است.
موسوی به تماس یکی از اساتید دانشگاه تهران اشاره کرد که خواستار حفظ سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاهها بود و گفت: این استاد تأکید کرد که در کشورهای دیگر، سوابق تحصیلی اهمیت بیشتری دارد و نباید صرفاً بر آزمونهای تستی تکیه کرد.
وی تأکید کرد که باید در نظام آموزشی تغییراتی ایجاد شود و دانشآموزان باید بر یادگیری واقعی تمرکز کنند. او همچنین به ضرورت همدلی میان مسئولان در این زمینه اشاره کرد و گفت که در سالهای اخیر با اجرای مصوبه سوابق تحصیلی پیشرفتهای خوبی داشتهایم.
موسوی در پاسخ به انتقادات درباره پایین بودن میانگین معدل امتحانات نهایی و تأثیر آن بر پذیرش دانشگاهها، گفت که باید معدل کنکور نیز در نظر گرفته شود و این موضوع به عطش خرید منابع تستی دامن میزند.
او در پایان، از دانشآموزان خواست که به فضای مجازی توجه نکنند و امیدوار است که در جلسه روز سهشنبه، جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی مشخص شود و دغدغههای دانشآموزان برطرف گردد.
برای اطلاعیه از مصوبه نهایی که روز سه شنبه اعلام خواهد شد، نوتروفیل را دنبال کنید تا از آخرین تغییرات مطلع شوید.