ما در این مقاله قصد داریم تا به سوال، تست تثبیتی چیست، پاسخ دهیم. سادهترین پاسخ به این سوال این است که تست تثبیتی، به آن گروه از تستهای گفته میشود که داوطلب در حد فاصل تست آموزشی و زماندار به سراغ آن میرود. برخی از افراد تست تثبیتی را با نام تست پوششی نیز معرفی میکنند.
اما آیا میدانید چه زمانی بهتر است این نوع تست را در برنامه خود داشته باشید؟ یا اصلا میدانید در روز چه تعداد تست تثبیتی لازم است بزنید؟ یکی از مهمترین کمکها و اقداماتی که یک مشاور کنکور ارائه میدهد علاوه بر برنامه ریزی، معرفی انواع روشهای تست زنی، اصول و تکنیکهای تست زنی و زمان مناسب برای انجام آنها است. اما آیا همین کافیست؟
اگر من دانش آموز بودم قطعا پاسخم به این سوال منفی بود. مشاور تحصیلی کنکور نوتروفیل به شما میگویند در روز چه تعداد تست تثبیتی و چه تعداد تست زمان دار و… نیاز است بزنید. پس فقط دانستن انواع تست و اصول آن کافی نیست!
در ادامه این مطلب قصد داریم تا به طور مفصلتری به معرفی این نوع از تست و کاربرد تست تثبیتی بپردازیم.
تست تثبیتی چیست، بررسی فرآیند تست زنی به روش تثبیتی
تست زنی یکی از مهمترین اقداماتی است که میتوانید به منظور تثبیت مطالب خوانده شده، مرور، جمعبندی مطالب و غیره انجام دهید. ما در این بخش قصد داریم به سوال تست تثبیتی چیست پاسخ دهیم. با این حال شما به عنوان داوطلب کنکور باید بدانید که تست تثبیتی تنها روش تست زنی در سال کنکور نیست و هر مرحله از یادگیری مباحث دارای روش تستزنی مخصوص به خود است. برای آشنایی با سایر انواع تست کنکور حتماً به لینک درج شده مراجعه کنید.
خبر خوب! ⭐ اگر به مشاوره نیاز داری اطلاعات خودت رو وارد فرم زیر کن؛ سپس در اسرع وقت مشاوران ما با شمارت تماس میگیرن. ✅
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
توجه داشته باشید، تست تثبیتی یک پل بین تست آموزشی و زماندار محسوب میشود. بنابراین، بهترین زمانی که میتوانید به سراغ تستزنی از نوع تثبیتی بروید، زمانی است که تمامی تستهای آموزشی یک مبحث را حل کرده باشید. علاوه بر این، تستهای تثبیتی باید به صورت مجموعههای 10، 20 و یا بیش از این انتخاب و پاسخ داده شوند.
البته لازم به ذکر است که در حل تستهای تثبیتی مسئله سرعت به هیچ وجه مطرح نبوده و داوطلب باید با همان سرعت معمول خود به سوالات پاسخ دهد. البته شایان توجه است که داوطلب، در این مرحله نیز باید تلاش کند تا به صورت تدریجی سرعت تست زنی خود را افزایش دهد.
یکی از مهمترین و ضروریترین اقدامات پس از حل تستهای تثبیتی، درصد گیری است. پس از محاسبه درصدهای بدست آمده باید بررسی و تحلیل سوالات، اعم از سوالات درست، نادرست و پاسخ داده نشده، بپردازید. شما میتوانید با استفاده از پنل تخمین رتبه و وارد کردن درصدهای خود در آن، یک دید کلی نسبت به جایگاه خود در بین سایر داوطلبان بدست آورید.
در حقیقت، پنل تخمین رتبه نشان میدهد که در سال گذشته داوطلبان با درصدهای مشابه شما چه رتبهای کسب کردند و در کدام رشته و یا دانشگاهی قبول شدند. اغلب داوطلبان از پنل تخمین رتبه به عنوان یک عامل موثر در افزایش انگیزه و تلاش یاد میکنند.
بررسی نقش و کاربرد تست تثبیتی در بهبود عملکرد و تستزنی داوطلبان
همانطور که میدانید، بعد از آشنایی اولیه با مفاهیم و زدن تستهای آموزشی، باید به فکر تثبیت مطالب در ذهن خود باشید. بنابراین بهترین زمان برای زدن تست تثبیتی فردای روزی است که به تستهای آموزشی آن مبحث را پاسخ دادهاید. در این راستا، حل تستهای تثبیتی بهترین اقدامی است که یک داوطلب کنکور میتواند انجام دهد. شایان ذکر است که سؤالات تستی که برای این مرحله انتخاب میکنید، باید درجه سختی بیشتری نسبت به تستهای آموزشی داشته باشند.
علاوه بر این، تستهای تثبیتی باید پوشش دهی بالاتری نیز داشته و تمامی مطالب مطالعه شده را پوشش دهند.توجه داشته باشید که مهمترین هدف از حل این نوع تستها، مرور و بررسی مباحثی است که پیش از آن مطالعه کردید. یکی دیگر از اهداف داوطلبان از حل تستهای تثبیتی، افزایش سرعت تست زنی و بررسی میزان تسلط آنها بر مباحث مطالعه شده است.
مشاوران رتبه برتر همواره از تستهای تثبیتی به عنوان موثرترین مرحله برای آشنایی با تکنیکهای تست زنی سریع یاد میکنند.
من نیز معتقدم که حل تستهای تثبیتی باید در برنامه هفتگی و ماهانه داوطلب قرار داده شود. معمولاً مشاوران از داوطلبان میخواهند که پس از حل تستهای تثبیتی به سراغ تستهای سنجشی بروند.
همانطور که از نام این نوع تست میتوان حدس زد، هدف از اجرای این روش تست زنی، سنجش داوطلب است. از این رو، منابع تستهای سنجشی معمولاً باید دارای سوالات سختتری نسبت به روشهای قبلی باشند. با توجه به اهمیت تست سنجشی حتماً مقاله تست سنجشی چیست را مطالعه کنید.
مهمترین ویژگیهایی که منابع تست تثبیتی باید داشته باشند
زمانی که قصد خرید یک منبع برای تستهای تثبیتی دارید، منبع مورد نظر شما باید دارای تعدادی ویژگی بسیار مهم باشد. برخی از این ویژگیهای یک منبع تست تثبیتی جامع شامل موارد بیان شده در زیر است.
- منبع مورد نظر باید تمام مطالب کتاب درسی را پوشش داده و از آنها تست تهیه کرده باشد.
- منبع موفق برای تست تثبیتی باید شامل سوالات آزمونهای سالهای گذشته نیز باشد.
- ضروری است که در منبع انتخابی شما بین سوالات سخت و راحت، تعادل برقرار شده باشد.
- از آنجایی که مهمترین اقدام پس از هر نوع تست زنی، بررسی و تحلیل سوالات است، پس منبع تست تثبیتی موفق باید دارای تحلیلهای کامل باشد.
مجموعه نوتروفیل علاوه بر ارائه خدمات مشاوره کنکور، در زمینه معرفی انواع روشهای تست زنی و معرفی انواع منابع موجود برای تست، نیز میتواند به داوطلبان کنکور کمک کند. تمامی اعضای مجموعه نوتروفیل نه تنها در سال دوازدهم که از ابتدای مسیر انتخاب رشته دبیرستان تا انتخاب رشته دانشگاه همقدم با شما بوده و شما را تنها نمیگذارند.
تست تثبیتی، مرحلهای مهم در پروسه یادگیری و تثبیت
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم، هدف از پاسخ به سوالات تست تثبیتی، تثبیت و پایدار شدن مطالب مطالعه شده در ذهن داوطلب است. به همین دلیل، این نوع از تستها ترکیبی از تستهای آموزشی و تالیفی در کنار هم هستند. از آنجایی که پاسخ به تستهای تثبیتی به مرور زمان منجر به افزایش تست زنی داوطلب میشود، پس به هیچ وجه از تست تثبیتی در برنامه مطالعاتی خود، غافل نشوید.
ما در این مطلب تلاش تا به سوال تست تثبیتی چیست پاسخ داده و به بیان نکات مهم در مورد این نوع تست بپردازیم. اگر شما نیز در مورد این نوع تست، کاربرد تست تثبیتی، زمان مناسب برای تست تثبیتی و غیره سوالی دارید، لطفاً سوال خود در قسمت نظرات با ما و مخاطبانمان به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
برای تست تثبیتی، چه تعداد تست انتخاب کنیم؟
تستهای تثبیتی باید به صورت مجموعهای باشند. مجموعهها نیز میتواند، 20، 30 و یا بیشتر از این تعداد سوال را شامل شوند.
بهترین زمان برای حل تستهای تثبیتی چه زمانی است؟
بهترین زمان برای تستهای تثبیتی بعد از مطالعه مبحث و حل تست آموزشی است. معمولاً داوطلبان فردای روزی که به سوالات آموزشی پاسخ دادند، به سراغ تستهای تثبیتی میروند.
آیا در تست زنی به روش تثبیتی زمان نیز اهمیت دارد و سوالات باید به صورت زماندار پاسخ داده شوند؟
خیر، در این روش تستزنی، زمان اهمیت ندارد، اما باید درصد گیری انجام شده و سوالات تحلیل و بررسی شوند.