به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به تغییرات تازه برای داوطلبان کنکور، اعلام کرد که دو دسته از متقاضیان کنکور از امتحانات نهایی پایه یازدهم معاف خواهند شد، البته این تغییرات پس از تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی به مرحله اجرا درمیآید.
موسی الرضا کفاش، معاون شورای عالی آموزش و پرورش، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جزییات مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص وضعیت کنکوریها اظهار داشت: یکی از مصوبات مهم جلسه گذشته، تعیین دروس پایه یازدهم برای ایجاد سابقه تحصیلی بود. در این نشست، تصمیم بر این شد که دانشآموزان در پایه یازدهم در مجموع 6 درس امتحان نهایی را گذرانده و این دروس در رشتههای مختلف متفاوت خواهد بود.
وی در ادامه به تفکیک دروس عمومی و تخصصی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، در رشتههای ریاضی و تجربی، دروس عمومی شامل تعلیمات دینی دو، زبان خارجه دو، فارسی دو و عربی و زبان قرآنی دو است. اما در رشته انسانی و معارف، درس عربی به عنوان درس تخصصی در نظر گرفته میشود و به همین دلیل دانشآموزان در این رشتهها 3 درس تخصصی را امتحان خواهند داد.
کفاش تصریح کرد: دروس پایه دوازدهم مانند روال گذشته باقی خواهد ماند و همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پایه دهم هیچ امتحانی نخواهد داشت.
ترمیم نمرات به صورت تک درس فقط در خرداد ۱۴۰۴
معاون شورای عالی آموزش و پرورش در مورد ترمیم نمرات نیز گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، امکان ترمیم نمرات به صورت تک درس برای نخستین بار فراهم میشود. بنابراین، اگر دانشآموزی بخواهد در خرداد ۱۴۰۴ برای ترمیم نمرات پایه یازدهم اقدام کند، میتواند این کار را به صورت تک درس یا برای همه دروس انجام دهد.
وی اضافه کرد: برای دانشآموزانی که قصد دارند ترمیم نمرات را مجدداً انجام دهند، تصمیم بر این است که باید تمامی دروس را انتخاب کنند. تفاوت اصلی خرداد ۱۴۰۴ این است که امکان ترمیم نمرات به صورت تک درس برای اولین بار امکانپذیر است، اما از سال ۱۴۰۵ این امکان وجود نخواهد داشت.
کفاش همچنین خاطرنشان کرد: اگر فردی تمام دروس را انتخاب کند ولی فقط در سه درس حاضر شود، نمرات جدید محاسبه نخواهد شد و سابقه تحصیلی قبلی او ملاک قرار میگیرد.
ترمیم نمرات پایه یازدهم برای ۶ درس
در ادامه، معاون شورای عالی آموزش و پرورش در مورد وضعیت داوطلبان پشت کنکوری که پیش از این برای ترمیم نمرات اقدام کردهاند، گفت: این داوطلبان نیز میتوانند برای ترمیم نمرات اقدام کنند، اما باید توجه داشته باشند که در پایه یازدهم باید برای ۶ درس اقدام کنند.
سوابق تحصیلی فارغالتحصیلان قبل از سال ۱۴۰۲تنها در پایه دوازدهم
وی در مورد وضعیت دانشآموزان فارغالتحصیل قبل از سال ۱۴۰۳ بیان کرد: بسیاری از این فارغالتحصیلان درخواست کردهاند که تنها یک بار در امتحانات داخلی پایه یازدهم شرکت کرده و نیازی به شرکت مجدد ندارند. در این رابطه، شورای عالی آموزش و پرورش به این نتیجه رسید که این گروه از فارغالتحصیلان در امتحانات نهایی پایه یازدهم شرکت نکنند و ۶۰درصد سوابق تحصیلی آنها فقط از پایه دوازدهم محاسبه شود. با این حال، این موضوع نیاز به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد.
سوابق تحصیلی المپیادیها فقط از پایه دوازدهم
معاون شورای عالی آموزش و پرورش در مورد وضعیت دانشآموزان المپیادی نیز توضیح داد: برای این دانشآموزان تصمیماتی اتخاذ شده است. مقرر شده است که افرادی که به مرحله دوم المپیادهای علمی راه یافتهاند، در صورت کسب حداقل 70 درصد نمره آخرین فردی که مدال را کسب کرده، از ایجاد سابقه تحصیلی در پایه یازدهم معاف شوند، البته این موضوع نیز باید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تأیید شود.
مصوبات از چه زمانی اجرایی میشود؟
کفاش در ادامه با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در این مصوبات ذکر شده که عناوین و ضرایب دروس باید هر سه سال یکبار مورد بازنگری قرار گیرد و تا پیش از شروع سال تحصیلی (پایان شهریور) اطلاعرسانی شود. برای اجرایی شدن مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری، نیاز به اصلاح بندهای مربوطه در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم.
وی در مورد برگزاری کنکور نیز گفت: پیشنهاد شده که کنکور دو بار در سال برگزار شود و نتیجه آن به مدت دو سال معتبر باشد، اما پیشنهاد ما این است که کنکور تنها یک بار در سال برگزار شود و اعتبار آن یک سال باشد. این موضوع نیز باید مورد بررسی شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
کفاش در پایان افزود: به نظر میرسد برگزاری کنکور دو بار در سال کار سنگین و پرهزینهای است و نیازی به آن نیست. همچنین، اعتبار دو ساله نتیجه کنکور منطقی نیست، چرا که ترازها هر سال تغییر میکند.
برای اطلاع از آخرین تغییرات و اطلاعیههای کنکور ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵، حتما نوتروفیل را دنبال کنید.