به نقل از دنیای اقتصاد، مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیهای به تشریح نکات مرتبط با سوابق تحصیلی و ترمیم آن پرداخته است. در این راستا، تأثیر قطعی معدل در کنکور به تصمیم این وزارتخانه بستگی دارد.
دانشآموزانی که آزمونهای نهایی خود را گذراندهاند و به هر دلیلی در برخی دروس نمرات پایینی کسب کردهاند، باید نمرات ضعیف خود را ترمیم کنند. این افراد میتوانند با ارائه درخواست، مجدداً در آزمون شرکت کنند و نمره جدید آنها ملاک ارزیابی قرار خواهد گرفت.
این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش با موافقت یک بار انجام شده است. بر اساس گزارش ایسنا، نظرات مختلف در خصوص تأثیر قطعی معدل در کنکور، واکنشهایی از سوی رئیسجمهور و وزیر آموزش و پرورش به همراه داشته و این موضوع حساسیتهایی را در میان کارشناسان و صاحبنظران ایجاد کرده است.
برخی از منتقدان بیان کردهاند که این شیوه گزینش ممکن است به ایجاد نظام آموزشی طبقاتی منجر شود، زیرا دوره متوسطه خود تحت تأثیر طبقات اجتماعی قرار دارد. وجود مدارس غیر دولتی، تیزهوشان و دیگر مدارس خاص، نماد این طبقات است. بنابراین، اگر عملکرد دوره متوسطه در گزینش دانشجو لحاظ شود، این معضل به دوره دانشگاهی نیز منتقل خواهد شد. در پاسخ به این انتقاد، باید گفت که این طبقاتگرایی پیشتر نیز مشهود بوده است.
قبل از تصویب و اجرای قانون تأثیر قطعی معدل، آمار قبولیها نشان میداد که نسبت مستقیم با نوع مدرسه و طبقه اجتماعی دانشآموزان دارد. آمار قبولی در دانشگاهها نیز نشاندهنده وجود این معضل طبقاتی است. البته این موضوع بیشتر به سیاستهای عمومی و نه فقط به سیاستهای گزینش و محاسبه معدل مربوط میشود.
در نهایت، جلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعلام کرده است که در صورت موافقت وزارت آموزش و پرورش، تأثیر قطعی معدل در کنکور 1404 به مرحله اجرا در خواهد آمد.
در صورت موافقت نهایی وزارت آموزش و پروش، اخبار مربوط به آن را میتوانید از طریق نوتروفیل دنبال کنید.