روش مطالعه امتحان نهایی جغرافیا انسانی

How to study for the final geography exam
آنچه خواهید خواند...

با توجه به تغییرات کنکور در سال اخیر، کسب نمره ۲۰ در درس جغرافیا برای دانش‌آموزان دوازدهم رشته انسانی ضروری است. آشنایی با روش مطالعه امتحان نهایی جغرافیا انسانی و دانستن نکات و تریک‌های این درس، دقیقا‌َ همان چیزی است که شما برای کسب نمره ۲۰ در امتحانات به آن احتیاج دارید. روش مطالعه جغرافیا دوازدهم انسانی نهایی شامل:


  1. مطالعه روزنامه‌وار کتاب درسی
  2. مطالعه دقیق پاراگراف به پاراگراف
  3. خلاصه نویسی 
  4. طرح سوال از هر پاراگراف
  5. تصویر سازی 
  6. طبقه‌بندی اطلاعات
  7. بررسی مناطق جغرافیایی از روی نقشه 
  8. بررسی تصاویر و نقشه‌های مهم 
به کمک و مشاوره نیاز داری؟ 💜😍

خبر خوب! اگر به مشاوره نیاز داری اطلاعات خودت رو وارد فرم زیر کن؛ سپس در اسرع وقت مشاوران ما با شمارت تماس میگیرن.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد


مسلماَ‌ شما نیز به عنوان یک دانش‌آموز دوازدهم رشته انسانی می‌دانید که مطالعه برای امتحانات تستی با تشریحی کاملاَ متفاوت بوده و مستلزم رعایت برخی روش‌ها و تکنیک‌های مطالعاتی است. بر همین اساس، ما در مقاله چگونه برای امتحان نهایی بخوانیم، به معرفی تکنیک‌ها و روش‌های مطالعه دروس برای امتحانات تشریحی پرداختیم. به شما توصیه می‌کنیم که این مقاله را مطالعه کرده و به روش‌ها و تکنیک‌های مطالعاتی آن عمل کنید. 

در این مطلب نیز به طور اختصاصی به روش مطالعه جغرافیای دوازدهم انسانی پرداخته و به سوال ‌چجوری در امتحان نهایی جغرافیا دوازدهم 20 بگیریم، پاسخ خواهیم داد.

چجوری در امتحان نهایی جغرافیا دوازدهم 20 بگیریم

یکی از مهم‌ترین موارد در پروسه برنامه ریزی برای امتحان نهایی و کنکور توجه به بارم‌بندی مباحث کتاب درسی و آشنایی با مباحث تست خیز و اصطلاحاَ‌ پر سوال است. از جمله مهم‌ترین کمک‌های یک مشاور رتبه برتر به دانش‌آموزان دادن اطلاعاتی مانند بارم‌بندی مباحث و برنامه ریزی بر اساس آن است. شما می‌توانید برای گرفتن مشاوره، به صفحه مشاوره کنکور انسانی سر بزنید و از این خدمات استفاده کنید.


درس جغرافیا در رشته انسانی دارای ضریب ۶ است. دانش‌آموزان می‌توانند با توجه بارم‌بندی اعلام شده از جانب سازمان سنجش با فصل‌های مهم کتاب جغرافیا آشنا شوند. آگاهی از بارم‌بندی کتاب درسی نه تنها برای برنامه‌ریزی بسیار مهم است که می‌تواند به دانش‌آموز در مدیریت زمان در حین مطالعه و آزمون نیز کمک کند.


ما در جدول زیر به بررسی بارم‌بندی فصل‌های این کتاب درسی پرداختیم.  

درسعنوان درسبارم‌بندی
۱شهر و روستا۱.۵
۲مدیریت شهر و روستا۱.۵
مهارت های جغرافیایی ۱۰.۵
۳مدیریت حمل‌و‌نقل۱.۵
۴جغرافیای سکونتگاه‌ها۳
مهارت های جغرافیایی ۲۲
۵ویژگی‌ها و انواع مخاطرات طبیعی۵
۶مدیریت مخاطرات طبیعی۴
مهارت های جغرافیایی ۳
۱

روش مطالعه و منابع پیشنهادی برای دروس جغرافیا دوازدهم

روش مطالعه درس 1 – شهر و روستا:

  • ابتدا متن درس را با دقت بخوانید به کمک نقشه‌ها و تصاویر کتاب فهم درس را بهتر درک کنید.
  • نکات مهم مثل ویژگی‌های شهر و روستا، عوامل مؤثر در رشد آن‌ها و چالش‌های سکونتی را خلاصه‌نویسی کنید.

درس 2 مدیریت شهر و روستا:

  • ابتدا مفاهیم اصلی مدیریت شهری و روستایی را درک کنید، سپس سراغ جزئیات بروید. برای چالش‌های شهری مثل ترافیک، آلودگی و کمبود مسکن نمونه‌های واقعی را تحلیل کنید تا بهتر بتوانید درک کنید.
  • این درس بیشتر تحلیلی و مفهومی است، بنابراین بهتر است برای این درس از نمودارهای درختی، جدول برای دسته‌بندی روش‌های مدیریت و منابع کمک‌آموزشی که سوالات تستی و تشریحی تحلیلی داشته باشند کمک بگیرید.

درس مهارت‌های جغرافیایی ۱:

  • از آنجایی که این درس بیشتر عملی است، پس تمرین، کار با نقشه‌ها، نمودارها و جداول فراموش نکنید.
  • از نمونه سوالات عملی مثل تحلیل نقشه‌ها و داده‌های جغرافیایی غافل نشوید.

درس 3 مدیریت حمل‌و‌نقل و درس 4 جغرافیای سکونتگاه‌ها:

  • درس 3 شامل انواع روش‌های حمل‌ونقل (زمینی، هوایی، دریایی، ریلی)، مشکلات حمل‌ونقل شهری و بین‌شهری، تاثیر حمل‌ونقل بر اقتصاد و محیط‌زیست است. همچنین درس 4 شامل تفاوت انواع سکونتگاه‌ها (روستایی، شهری، صنعتی، خدماتی و…)، عوامل تأثیرگذار در مکان‌یابی سکونتگاه‌ها و… است. برای درک بهتر پیشنهاد می‌کنیم از نمودارها، اینفوگرافیک‌ها استفاده کنید.

درس مهارت‌های جغرافیایی ۲:

  • در این درس تمرکز اصلی روی تحلیل نقشه‌ها، نمودارها و داده‌های جغرافیایی است و کار با ابزارهای جغرافیایی مثل مقیاس نقشه، سیستم‌های مختصات، نمودارها و جداول آماری اهمیت زیادی دارد، پس تمرین زیاد انجام دهید.
  • به هیچ عنوان ساده از کنار سوالات عملی و فعالیت‌های کتاب درسی رد نشوید.

درس 5 ویژگی‌ها و انواع مخاطرات طبیعی:

  • درس 5 بیشتر حفظی است اما برخی بخش‌ها نیاز به درک و تحلیل دارند.

درس 6 مدیریت مخاطرات طبیعی:

  • درس 6 به درس 5 وابسته است پس قبل از شروع مطالعه این درس ابتدا درس 5 را به خوبی یاد بگیرید.
  • نکته: تحلیل علت و پیامدهای مخاطرات طبیعی و چگونگی مدیریت آن‌ها در امتحان اهمیت دارد پس به دقت این بخش را مطالعه کنید.

درس مهارت‌های جغرافیایی ۳:

  • مشابه مهارت‌های جغرافیایی ۱ و ۲، تمرکز بر تحلیل داده‌ها و کار با نقشه‌ها و نمودارها دارد همانند دو درس قبل، تمرین کار با مقیاس نقشه، تفسیر تصاویر ماهواره‌ای، بررسی مدل‌های اقلیمی و داده‌های آماری در این درس اهمیت بسیاری دارد.

نکاتی در خصوص اهمیت مباحث کتاب جغرافیای رشته انسانی

در پروسه معرفی بهترین روش مطالعه صحیح جغرافیا برای امتحان نهایی باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از دروس این کتاب از سایر مباحث آن مهم‌تر و اصطلاحاَ‌ سوال خیز تر هستند. در ادامه این بخش قصد داریم به معرفی مباحث مهم و نمره بیار کتاب جغرافیای دوازدهم رشته انسانی بپردازیم. 

  • با توجه به اینکه در امتحانات دی ماه، تقریباَ‌ از ۲\۱ کتاب سوال طرح می‌شود، در نتیجه شما می‌توانید با مطالعه دروس اول، دوم و سوم ۱۸.۵ نمره را کسب کنید. 
  • این در حالی است که در امتحانات نهایی خرداد ماه بهتر است تمرکز خود را بر روی دروس چهارم، پنجم و ششم بگذارید. با این حال به هیچ وجه نباید از دروس اول، دوم و سوم هم غافل شوید.    
  • از جمله مهم‌ترین دروس کتاب جغرافیای دوازدهم انسانی می‌توان به درس اول (شهر و روستا)، درس دوم (مدیریت شهر و روستا)، درس چهارم (مدیریت حمل‌و‌نقل)، درس پنجم (ویژگی‌ها و انواع مخاطرات طبیعی) و درس ششم (مدیریت مخاطرات طبیعی)، اشاره کرد. 

چجوری در امتحان نهایی جغرافیا دوازدهم 20 بگیریم

 همانطور که می‌دانید مهم‌ترین منبع سوالات امتحانات نهایی و دی ماه، کتاب درسی است. مواردی مثل جزوه معلم یا کتاب‌های کمک آموزشی تنها می‌توانند برای تثبیت مباحث سخت به کار روند. ما در ادامه این مبحث قصد داریم به معرفی روش‌های مفید برای کسب نمره ۲۰ در امتحان دی ماه بپردازیم. 

  1. مطالعه روزنامه‌وار کتاب درسی

مطالعه روزنامه‌وار اولین قدم برای مطالعه تمامی کتاب‌های درسی به شمار می‌آید. مطالعه روزنامه‌وار به شما کمک می‌کند تا در یک زمان نسبتا کوتاه، مفهوم اصلی مبحث مورد نظر را دریابید. 

  1. مطالعه دقیق پاراگراف به پاراگراف

هر پاراگراف را به دقت مطالعه کرده و زیر نکات مهم و کلیدی آن خط کشیده و یا هایلایت کنید.  در ادامه به سبک مطالعه فعال، پاراگراف مطالعه شده را برای خود بازگو کنید.  

  1. خلاصه نویسی کنید

پس مطالعه هر یک از پاراگراف‌های کتاب درسی و مرور مجدد آن برای خودتان، مطالب مطالعه شده را خلاصه نویسی کنید. شما می‌توایند از خلاصه‌های خود در زمان مرور استفاده کنید.

  1. طرح سوال از هر پاراگراف

یکی از مهم‌ترین روش‌های مطالعه و یادگیری مباحث درسی، طرح سوال از هر پاراگراف و پاسخ‌دهی به آن سوالات است. به این ترتیب شما نه تنها یک دور تمام مباحث را مرور می‌کنید، بلکه با مشکلات و نقاط ضعف خود در آن مبحث نیز آشنا می‌شوید.

 یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در زمان امتحانات دی و خرداد ماه انجام دهید، حل سوالات امتحان نهایی سال‌های گذشته است. از این رو، ما به شما مجموعه سوالات امتحان نهایی سال‌های گذشته را پیشنهاد می‌کنیم. 

سوالات امتحان نهایی جغرافیا دوازدهم انسانی

  1. تصویر سازی 

یکی از بهترین راه‌ها برای مطالعه و تثبیت مباحث جغرافیای پایه دوازدهم رشته انسانی، تصویر سازی و استفاده از تصاویر کتاب درسی است. بنابراین آن دسته از مباحث را که می‌توانید، به صورت تصویر یا جدول برای خود خلاصه‌نویسی کنید. برای مثال، تصویر درس‌های ۳ و ۵ که شامل گسل پنهان و گسل همگرا هستند، می‌توانند به شما برای یادگیری مباحث کمک کنند. 

  1. طبقه‌بندی اطلاعات

مطالب کتاب جغرافیای دوازدهم رشته انسانی به صورت گسترده ارائه شدند. از این رو، بهتر است برای یادگیری این مباحث در ابتدا هر درس را به صورت جدول طبقه بندی کنید. به عنوان مثال شما می‌توانید، عوامل موثر در ایجاد سیل اعم از انسانی یا طبیعی را در یک جدول طبقه بندی کرده و برای هر عامل ویژگی‌های خاص آن را شرح دهید. 

  1. بررسی مناطق جغرافیایی از روی نقشه 

شما می‌توانید برای یادگیری آن دسته از مباحث کتاب جغرافیای دوازدهم انسانی که شامل پراکندگی‌های جغرافیایی هستند از نقشه‌های کتاب یا حتی نقشه‌های خارج از کتاب کمک بگیرید. به عنوان مثال می‌توانید برای یادگیری مباحث پراکندگی زمین لرزه در کره زمین و درک مبحث زلزله و گسل و یادگیری مباحث مربوط به نواحی زلزله‌خیز در ایران، از نقشه‌های درس ۵ استفاده کنید.

  1. بررسی تصاویر و نقشه‌های مهم 

برخی از نقشه‌ها و تصاویر کتاب درسی بسیار مهم و سوال‌خیز هستند. تصاویر ارائه شده در درس سوم کتاب جغرافیای دوازدهم از جمله تصاویر مهم کتاب جغرافیای انسانی به شمار می‌آيد. 

فوت و فن‌های شب امتحانی برای کسب نمره ۲۰ در امتحان نهایی

برخی از فوت و فن‌های ضروری برای کسب نمره ۲۰ در امتحان جغرافیای نهایی عبارتند از: 


  1. مطالعه و یادگیری موارد محاسباتی اعم از محاسبه سرانه فضای سبز و کاربری زمین را فراموش نکنید.
  2. واژه نامه آخر کتاب را حتماَ‌ مطالعه کنید.
  3. حل نمونه سوالات نهایی سال‌های گذشته را فراموش نکنید.
  4. حتما خلاصه نویسی‌ها و جدول‌هایی که در طول سال تحصیلی تهیه کردید را مطالعه کنید. 

در صورتی که نتوانستید در طول سال تحصیلی برای خود یک خلاصه نویسی جامع و کامل تهیه کنید، ما به شما جزوه امتحان نهایی جغرافیا دوازدهم انسانی را پیشنهاد می‌کنیم. این جزوه به صورت درس به درس بوده و شامل تمامی نکات کتاب درسی است.

۸ گام تا کسب نمره ۲۰ در امتحان تشریحی پایان ترم و نهایی  

مجموعه نوتروفیل شامل افراد با تجربه‌ای است که همواره تلاش می‌کنند تا مانند نوتروفیل‌های بدن موانع را از سر راه تحصیلی شما برداشته و در سال کنکور همراه شما باشند. ما در این مقاله تلاش کردیم تا با معرفی و بررسی روش‌های مطالعه برای امتحانات نهایی، به شما برای کسب نمره ۲۰ در این درس کمک کنیم. 

بر همین اساس، موارد مختلف اعم از تکنیک‌هایی مطالعاتی برای امتحان نهایی درس جغرافیای سال دوازدهم رشته انسانی را بیان کردیم. اگر شما نیز در این مورد نظر و یا سوالی دارید، لطفاَ‌ در قسمت نظرات با ما و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

بهتر است چه زمانی مطالعه برای امتحانات تشریحی خرداد و دی ماه را شروع کنم؟

مطالعه برای امتحانات خرداد ماه و یا دی ماه باید همزمان با مطالعه دروس کنکوری، باشد. علاوه بر این، بهتر است در شب امتحان به مرور خلاصه‌نویسی‌ها و حل نمونه سوالات گذشته بپردازید. 

راز موفقیت و کسب نمره 20 در امتحانات تشریحی خرداد ماه و دی ماه در چیست؟

برای موفقیت در امتحانات تشریحی باید برنامه‌ریزی درست و دقیقی داشته باشید و همچنین به شما توصیه می‌کنیم تا روش مطالعه جغرافیا دوازدهم انسانی نهایی را رعایت کنید. برای انتخاب راه درست، مطمئن و بدون ریسک می‌‌توانید از مشاوران نوتروفیل کمک بگیرید.

سوالات امتحان نهایی‌ سال‌های گذشته را از کجا دانلود کنم؟

ما در این مقاله لینک سوالات آزمون نهایی سال‌های گذشته را به صورت رایگان قرار دادیم. 

تصویر معصومه احمدپور
معصومه احمدپور
معصومه احمدپور هستم؛ نویسنده‌ حال حاضر، مشاور سابق 😊 اینجا هستم تا با قلم خودم تجربیاتم رو به شما هم منتقل کنم. مقالات زیادی نوشتم براتون که پشنهاد میدم بقیشون روهم بخونین.
اشتراک گذاری:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها