مشکلات خانوادگی و سال کنکور؛ قوز بالای قوز!

مشکلات خانوادگی و کنکور
مسیر مطالعه

مشکلات خانوادگی و سال کنکور را چطور می‌توان مدیریت کرد؟ سال کنکور برای بسیاری از دانش‌آموزان دوره‌ای پر از فشارهای روحی و روانی است. علاوه بر استرس‌های درسی، مشکلات خانوادگی نیز ممکن است به این فشارها اضافه شوند و باعث افزایش تنش شوند. ممکن شما فکر کنید در این زمینه تنها هستید، اما اینطور نیست! اکثر دانش‌آموزان کنکوری، چالش‌های بسیاری را با خانواده خود دارند و همین چالش‌ها موجب افزایش فشار روی آن‌ها می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که ممکن است دانش‌آموزان در سال کنکور با خانواده داشته باشند، نیاز به استقلال است. دانش‌آموزان در این سن، نیاز به استقلال دارند و همین امر می‌تواند سبب ایجاد تنش در خانواده شود. همچنین خانواده‌ها گاها به نیت کمک، رفتارهای مخربی نظیر مقایسه کردن، کنترل بیش از حد و … را دارند که موجب تنش میان آن‌ها و دانش‌آموزان می‌شود.

در این مقاله به بررسی مشکلات خانوادگی در سال کنکور خواهیم پرداخت و پاسخ این سوال را که چگونه با وجود مشکلات خانوادگی درس بخوانیم؟ را خواهیم داد.

به کمک و مشاوره نیاز دارید؟!​

خبر خوب! اگر به مشاوره نیاز دارید اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید؛ سپس در اسرع وقت مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

احساس استقلال و تنش‌های خانوادگی

در سال‌های نزدیک به بزرگسالی، دانش‌آموزان احساس می‌کنند که تصمیماتشان درست است و ممکن است در پذیرش نقد و پیشنهادهای خانواده دچار مشکل شوند. این مسئله به‌ویژه در دوره کنکور دیده می‌شود، وقتی که دانش‌آموزان فکر می‌کنند دیگر بچه نیستند و باید تصمیماتشان را به تنهایی بگیرند. همین احساس استقلال می‌تواند منجر به اختلافات با والدین یا دیگر اعضای خانواده شود.

در دوران بلوغ، تمایل به مستقل بودن باعث می‌شود که اختلافات بیشتری در خانواده‌ها شکل بگیرد. والدین که تجربه بیشتری دارند، معمولاً نظرات سنتی‌تر دارند که ممکن است به نظر فرزندانشان قدیمی و غیرقابل قبول برسد. این تفاوت دیدگاه می‌تواند باعث مشاجراتی در مورد سبک زندگی، روش‌های درس خواندن و حتی انتخاب مسیر آینده شود.

در چنین شرایطی حضور یک مشاور در کنارتان، می‌تواند اوضاع را تاحد زیادی آرام کند. مشاوره کنکور نه تنها به شما در برنامه‌ریزی درسی کمک کرده؛ بلکه به شما در حل چالش‌های این مدلی نیز کمک می‌کند. کمک گرفتن از یک مشاور خبره و باتجربه باعث می‌شود، پستی و بلندی‌های این مسیر را بهتر طی کنید. پس به هیچ عنوان «مشاوره کنکوری» را فراموش و یا با چیز دیگری جایگزین نکنید. مشاورین کنکور نوتروفیل همگی،‌ سال‌ها تجربه داشته و خودشان نیز این مسیر را طی کرده‌اند و با چالش‌های این مسیر آشنا هستند.

مشاوره کنکور نوتروفیل، مشاوره با رتبه برترها

رفتارهای مخرب خانواده در سال کنکور

بی‌شک نیت والدین خیر است و می‌خواهند به شما در این مسیر کمک کنند؛ منتها برخی از رفتارهای آن‌ها بیشتر از آنکه کمک‌کننده باشد، مخرب است. در ادامه برخی از مهم‌ترین مشکلات خانوادگی و کنکور را برایتان آورده‌ایم.

  • مقایسه مداوم با دیگران

بسیاری از خانواده‌ها به بهانه اینکه تلنگری به فرزندشان بزنند، شروع به مقایسه او با همکلاسی‌هایش یا فامیل می‌کنند. این رفتار بیش از اینکه کمک‌کننده باشد و تلنگری به فرزند شما بزند، مخرب است. مقایسه مداوم فرزندتان با دیگران باعث می‌شود اعتماد به نفس او پایین آمده و دیگر انگیزه کافی برای ادامه مسیر نداشته باشد. زمانی که اعتماد به نفس دانش‌آموزان پایین بیاید، دیگر به تلاش‌های خودشان اعتماد نمی‌کنند و این موضوع می‌تواند اوضاع را بدتر کند.

  • کنترل بیش از حد

بسیاری از خانواده‌ها گمان می‌کنند در سال کنکور باید تمام مسائل دانش‌آموزان ازجمله ساعت خواب، تغذیه، ساعت و نحوه مطالعه و… را کنترل کنند. این رفتار والدین نه تنها به دانش‌آموزان کمک نمی‌کند؛ بلکه سبب ایجاد تنش میان آن‌ها و فرزندشان می‌شود.

چگونه با وجود مشکلات خانوادگی درس بخوانیم؟

بسیاری از دانش‌آموزان می‌پرسند چگونه با وجود مشکلات خانوادگی درس بخوانیم و در کنکور موفق شویم؟ در این بخش می‌خواهیم چند راه کاربردی برای کنار آمده با این مشکلات به شما معرفی کنیم.

پیش از آنکه به روش‌های کنار آمدن با این مسائل بپردازیم؛ این نکته را یادآور می‌شویم که برای موفقیت در کنکور، باید سبک زندگی کنکوری داشته باشید. چند عامل بسیار مهم برای موفقیت در کنکور لازم است، که یکی از آن‌ها سبک زندگی کنکوری است. اگر این عوامل تاثیرگذار برای موفقیت در کنکور را نمی‌شناسید و نمی‌دانید سبک زندگی کنکوری چطور است، نگران نباشید! کافی است مقاله «موفقیت در کنکور» را مطالعه کنید تا اطلاعات موردنیازتان را کسب کنید.

۱. کمک گرفتن از یک مشاور

یکی از راه‌های مدیریت اوضاع در شرایطی که تنش‌های خانوادگی در سال کنکور زیاد می‌شود، کمک گرفتن از یک مشاور است. شما می‌توانید از مشاور کنکورتان در این زمینه کمک بگیرید و یا در صورت نیاز می‌توانید از یک روانشناس نیز کمک بگیرید. این مسیر بهترین استراتژی برای کنار آمدن با مشکلات خانوادگی در سال کنکور است.

در بسیاری از شرایط مشاورتان می‌تواند با والدین شما صحبت کند و کمک کند اوضاع کمی آرام‌تر شود و تنش‌های میان شما و خانواده کمتر شود.

۲. صحبت با والدین:

می‌توانید با والدینتان درمورد نیازها و احساساتتان صحبت کنید و آن‌ها را از شرایط خودتان آگاه کنید. گاهی اوقات والدین نمی‌دانند رفتارهایشان چه آسیبی به شما می‌زند و زمانی که شما از احساساتتان صحبت می‌کنید، اوضاع کمی آرام‌تر می‌شود.

۳. بدانید که تنها نیستید!

بسیاری از شما گمان می‌کنید این شرایط را فقط شما دارید ولی اینگونه نیست! اکثر کنکوری‌ها در این سال، تنش‌های زیادی را با خانواده تجربه می‌کنند که اگر در این زمینه از مشاور یا روانشناس کمک نگیرند، می‌تواند اوضاع پیچیده شود.

اینکه بدانید فقط شما در این شرایط تنها نیستید، کمک می‌کند اندکی از فشار از روی شما برداشته شود.

من در سال کنکورم فکر می‌کردم فقط منم که چنین مشکلاتی دارم و انقدر با خانوادم درگیرم و برای همین خیلی فشار بیشتری روم بود. یک بار اتفاقی با دوستم صحبت می‌کردم و از مشکلاتش با خانوادش گفت و متوجه شدم که فقط من نیستم که این تنش‌هارو با خانوادم تجربه می‌کنم. فهمیدن این موضوع بهم کمک کرد تا یکم از بار این موضوع برام کم بشه و فشار کمتری رو تحمل کنم.

عبور از تنش‌های خانوادگی در سال کنکور

سال کنکور با چالش‌های مختلفی همراه است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، مشکلات خانوادگی و سال کنکور است. احساس نیاز به استقلال از سوی دانش‌آموزان و همچنین کنترل و مقایسه‌های مداوم از سوی والدین می‌تواند تنش‌های زیادی ایجاد کند. اما با داشتن آگاهی و مدیریت صحیح این مشکلات، می‌توان از فشارهای غیرضروری کاست. کمک گرفتن از مشاور و روانشناس، صحبت کردن با والدین و تمرکز بر اهداف تحصیلی می‌تواند به کنترل و کاهش این تنش‌ها کمک کند.

از طرفی جدای از موارد گفته شده یک دیگر از مشکلات در سال کنکور روابط عاطفی است که بررسی آن در این مقاله نمی‌گنجد. در مقاله “روابط عاطفی در سال کنکور” به صورت کامل به این مسئله پرداختیم.

در نهایت، شما دانش‌آموزان باید به یاد داشته باشید که تنها نیستید و بسیاری از کنکوری‌ها با مشکلات مشابهی مواجه‌اند. در این مسیر پرچالش می‌توانید روی نوتروفیل حساب کنید. نوتروفیل یک مرجع جامع برای کنکوری‌ها است و هرآنچه در این مسیر به آن نیاز دارید را می‌توانید در نوتروفیل پیدا کنید.

سوالات متداول

چگونه می‌توان مشکلات خانوادگی در سال کنکور را مدیریت کرد؟

با کمک گرفتن از مشاور، صحبت کردن با والدین و آگاهی از اینکه تنها نیستید، می‌توان این مشکلات را مدیریت کرد.

چرا مقایسه مداوم با دیگران توسط والدین مخرب است؟

مقایسه باعث کاهش اعتماد به نفس دانش‌آموزان شده و انگیزه آن‌ها را برای تلاش بیشتر از بین می‌برد.

آیا کنترل بیش از حد والدین در سال کنکور به دانش‌آموزان کمک می‌کند؟

خیر، کنترل بیش از حد معمولاً باعث ایجاد تنش بین والدین و دانش‌آموز شده و می‌تواند بر عملکرد دانش‌آموز تأثیر منفی بگذارد.

الیکا حاج علیان
الیکا حاج علیان
الیکا حاج علیان هستم دارای مدرک ارشد روانشناسی. جدای ازین که شغلم بخشیش به کنکور و مشاوره‌های روانشناسی دوران کنکور مربوطه، شیفته نوشتن و قلم به دست بودنم! سعی میکنم مطالب دست اول و ناب کنکور رو براتون آماده میکنم. 💚
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها