چگونه 30 درصد ریاضی بزنم؟ احتمالا از آن دسته بچههایی هستید که از فروردین ماه، میخواهید تمام توان خود را بگذارید یا اینکه هرچه تلاش کردهاید نتوانستهاید به طور موثر از ریاضی نتیجه بگیرید و درصد شما به 10 درصد هم نمیرسد. به این فکر افتادهاید که درس ریاضی را با حدود 30 درصد پشت سر بگذارید و جبران درصد کم ریاضی را با دروس دیگر انجام دهید. اما به نظر شما 30 درصد ریاضی زدن آسان است؟ آیا در مدت زمان کوتاه میشود به 30 درصد ریاضی دست یافت؟ کلید کسب این درصد در اولویت بندی مباحث درسی است که در این مقاله با جزئیات برای هر دو گروه آزمایشی ریاضی و تجربی به آن میپردازیم.
راز کسب رتبهی خوب
در همهی رشتهها، یک سری دروس وجود دارند که به علت پایین بودن میانگین درصد آنها، کسب درصد معقول در آن درس، رتبهی شما را بسیار جابهجا میکند. یکی از این دروس در رشتهی تجربی و انسانی، درس ریاضی است. از آنجایی بچهها درصدهای پایینی در ریاضی کسب میکنند، ریاضی درس ترازآوری برای بچههای انسانی و تجربی خواهد بود. پس اگر به دنبال کسب رتبهی خوب هستید اصلا از ریاضی غافل نشوید، به خوبی آنرا مطالعه کنید و با تستزنی اصولی درصد خود را افزایش دهید. توصیه میکنیم مقالهی بهترین روش تست زنی ریاضی کنکور | راز درصدهای بالای ریاضی را مطالعه کنید، تا سریعتر در درس ریاضی پیشرفت کنید.
مسیر مطالعهی معین؛ کلید رسیدن به 30 درصد ریاضی کنکور
برای اینکه در کنکور درصد معینی را کسب کنید، نیاز است مسیر مطالعه دقیق و مشخصی داشته باشید. به آن معنا که بدانید قرار است از کجا شروع کنید، چه مباحثی را بخوانید، از کدام مباحث باید رفع اشکال انجام دهید، چه مباحثی نیاز به مرور بیشتر دارند و کدام مباحث در اولویت شما نیستند.
برای 30 درصد زدن شما باید طبق بودجه بندی کنکور، مباحثی را برای مطالعه و تستزنی انتخاب کنید. مبنای انتخاب مباحث این 3 مورد است:
- تعداد تست مناسب در کنکور
- منطقی بودن حجم مطالب
- توجه به نقطهی ضعف و قوت خود
در انتخاب مباحث حتما به تعداد تست آن در کنکور توجه کنید. فصلهای طولانی و سنگین را در اولویتهای آخر قرار دهید و به نقاط قوت و ضعف خود توجه کنید. برای مثال، اگر مشتق نقطه ضعف شما باشد، علی رغم تعداد تست خوبی که در کنکور دارد، اما از دایره مباحث خارج میشود. در نهایت حواستان باشد که مباحث را طبق پیش نیازها مطالعه کنید؛ حتی اگر از مباحث پیش نیاز در کنکور سوالی نباشد.
ابتدا مطمئن شوید که روش مطالعه و تست زنی ریاضی را یاد گرفته اید. حال به سراغ نقطهی شروع میرویم؛ یعنی مشخص کردن اولویتها برای کسب 30 درصد!
ریاضیات رشتهی تجربی به همراه مباحث اولویت دار پیشنهادی
برای ریاضیات رشتهی تجربی، شما در ابتدا باید فصل توان گویا و عبارت جبری را کامل و با دقت مطالعه کنید. سپس میتوانید فصلهای مد نظر خود را برای کسب 30 درصد انتخاب کنید. توجه کنید که ریاضیات رشتهی تجربی 30 سوال دارد. شما برای 30 درصد زدن، به 9 سوال نیاز دارید که درست پاسخ دهید. بهطور میانگین بودجه بندی ریاضی کنکور تجربی به شکل زیر است:
- الگو و دنباله و مجموعهها: ۰ تا ۱ سوال
- توان گویا و عبارت جبری: ۱ تا ۲ سوال
- تابع: میانگین ۴ سوال
- لگاریتم: ۲ تا ۳ سوال
- معادله و تابع درجه ۲: ۱ تا ۳ سوال
- معادله و نامعادله: ۱ تا ۳ سوال
- مثلثات: میانگین ۳ سوال
- حد: ۲ تا ۴ سوال
- مشتق: میانگین ۲ سوال
- کاربرد: ۱ تا ۲ سوال
- هندسه: میانگین ۴ سوال
- آمار: ۰ تا ۱ سوال
- احتمال: میانگین ۲ سوال
- شمارش بدون شمردن: ۱ تا ۲ سوال
یکی از اولویتبندیها برای مطالعه و مرور میتواند این باشد:
توان گویا و عبارت جبری- معادلات(تابع درجه ۲ و معادله و نامعادله)- تابع- مثلثات- حد- مشتق (بحث آمار و احتمال و شمارش بدون شمردن ور صورت داشتن زمان کافی یا به عنوان مبحث جایگزین)
ممکن است که تعداد سوالات این مباحث از ۹ تا بیشتر باشد. در این اولویتبندی ضریب خطا نیز برای شما در نظر گرفته شده تا شما حداقل 30 درصد را کسب کنید.
اما باز هم، شما باتوجه به ویژگیهای گفته شده، میتوانید اولویت بندی متفاوتی داشته باشید. اگر اولویت بندی مباحث برای شما سخت است و در انتخاب مباحث دچار شک میشوید، کافیاست به کمک مشاوره کنکور تجربی این کار را انجام دهید تا با اطمینان کامل مسیر را پشت سر بگذارید.
ریاضیات رشتهی انسانی + تعداد سوال و مباحث پیشنهادی
شما دانشآموزان رشتهی انسانی، همواره درباره ریاضی خود سردرگم هستید. معمولا هم یا آن را قوی میخوانید یا اصلا از اولویت های مطالعاتیتان نیست. از آنجا که قبلا هم گفتیم، درس تراز آور برای شما ریاضی است. به جای اصلا نخواندن آن، آن را در حدی که از میانگین بالاتر باشید بخوانید تا معجزهی رشد تراز خود را ببینید.در کنکور انسانی شما با 20 سوال ریاضی مواجه هستید که باید حداقل 6 سوال را درست پاسخ دهید. پس طبق نکات گفته شده و بودجه بندی کنکور مباحث خود را انتخاب کنید و بیش از این فرصت را از دست ندهید. به طور میانگین تعداد شما از مبحث یک سوال را دارید:
- عبارتهای جبری( اتحاد جبری و کاربردها): ۱ سوال
- عبارت های جبری( عبارت های گویا): ۱ سوال
- معادله درجه دوم( معادله و مسائل توصیفی): ۲ سوال
- معادله درجه دوم( معادلات شامل عبارات گویا): ۱ سوال
- تابع( نمودار تابع درجه ۲): ۱ سوال
- کار با دادههای آماری( معیار های پراکندگی): ۱ سوال
- نمایش دادهها( نمودار های یک متغیره): ۲ سوال
- آشنایی با منطق و استدلال ریاضی( گزاره ها و ترکیب گزارهها): ۱ سوال
- تابع( اعمال بر روی تابع): ۱ سوال
- تابع( تابع پلکانی و قدرمطلقی):۱ سوال
- آمار( شاخص های آماری): ۱ سوال
- آمار( سری های زمانی): ۱سوال
- آمار و احتمال( شمارش): ۱ سوال
- احتمال: ۲ سوال
- الگوهای خطی( دنباله حسابی): ۱ سوال
- الگوهای خطی(مدل سازی و دنباله): ۱ سوال
- الگوهای غیر خطی( دنباله هندسی): ۱ سوال
اولویت پیشنهادی، مطالعه ریاضیات پایه دوازدهم است، زیرا علاوه بر اینکه ۶ سوال شما را تضمین میکند، برای امتحان نهایی نیز آمادگی پیدا میکنید. اما از آنجایی که از هر مبحث یک سوال را به طور میانگین دارید، در صورت داشتن زمان کافی، دو تا سه مبحث پایه را با توجه به نقطه قوت خود مطالعه کنید.
ریاضیات رشته ی ریاضی+ اولویتبندی مباحث برای 30 درصد کنکور
بحث ریاضیات برای بچههای ریاضی، داستان متفاوتتری دارد. شما در ریاضیات رشتهی ریاضی، علاوه بر اولویت بندی درس حسابان و ریاضی ۱، میتوانید دروس گسسته، هندسه و آمار و احتمال را نیز اولویت بندی کنید. خلاصه که دست شما باز است. ریاضیات رشتهی ریاضی 40 سوال دارد. برای 30 درصد زدن باید در زمان تعیین شده به 12 سوال، به درستی پاسخ دهید. تعداد سوال هر مبحث در کنکور ریاضی به طور میانگین به شکل زیر است:
حسابان و ریاضی ۱:
- توان گویا و عبارت جبری: ۰
- معادله و نامعادله: ۲ تا ۴ سوال
- الگو و دنباله: ۱ تا ۲ سوال
- تابع(جامع+ نمایی و لگاریتم): ۲ تا ۵ سوال
- مثلثات: ۳ تا ۴ سوال
- حد: ۲ تا ۴ سوال
- مشتق:۱ تا ۳ سوال
- کاربرد مشتق: ۲ تا ۳ سوال
- بخش پذیری و هندسه تحلیلی و …: ۰ یا ۱ سوال
هندسه:
- فصل ۱ دهم: ۰ یا ۱ سوال
- فصل ۲ دهم: میانگین ۲ سوال
- فصل ۳ دهم: میانگین ۱ سوال
- فصل ۴ دهم: میانگین ۱ سوال
- فصل ۱ یازدهم: ۲ تا ۳ سوال
- فصل ۲ یازدهم: ۱ سوال
- فصل ۳ یازدهم: ۱ سوال
- فصل ۱ دوازدهم:۱ تا ۲ سوال
- فصل ۲ دوازدهم: ۲ تا ۳ سوال
- فصل ۳ دوازدهم: ۱ تا ۲ سوال
آمار و احتمال و گسسته:
- مبانی ریاضی: ۲ تا ۳ سوال
- احتمال: ۲ تا ۳ سوال
- آمار( جامع): ۱ تا ۲ سوال
- نظریه اعداد: ۲ تا ۴ سوال
- گراف: ۱ تا ۲ سوال
- ترکیبیات: ۲ تا ۳ سوال
یک اولویت بندی به این شکل است:
توان گویا و عبارت جبری- معادلات( تابع درجه ۲- معادله نامعادله- معادلات گنگ و گویا- معادله درجه ۲ …) + تابع+ مثلثات + حد + آمار و احتمال کامل+ گراف و ترکیبات+ هندسه دوازدهم فصل ۱ و ۳
البته شما متناسب با زمان و شرایط خود میتوانید برخی فصل ها را تغییر دهید. این اولویت بندی، با یک ضریب خطا در نظر گرفته شده و مجموعا حدود ۱۷ سوال را پوشش میدهد.
مشاوره کنکور ریاضی اینجاست که شما بتوانید اولویتبندی مباحث را به بهترین شکل انجام دهید. پس اگر کنکوری ریاضی هستید و هنوز نمیدانید کدام مباحث برای شما مناسبتر است، حتما از یک مشاور آگاه و دلسوز کمک بگیرید.
چگونه از فروردین شروع کنم و ریاضی 30 درصد بزنم؟
شاید تعجب کنید اما هیچگونه راز مخفی یا روش تستی و میانبر برای افزایش درصد شما به 30 درصد وجود ندارد؛ جز هر آنچه که در پیش گفتیم. برای شروع از فروردین ماه، مهمترین نکته برای کسب 30 درصد ریاضی، همین جدی گرفتن اولویتبندی مباحث است. اگر بدون اولویت بندی شروع به مطالعه کنید یا فکر کنید که حتما برای کسب 30 درصد باید تمام مباحث را بخوانید، با 30 درصد ریاضی خداحافظی کنید. بعد از اولویت بندی، حتما مطمئن شوید که مطالعه صحیح و تستزنی ریاضی را یاد گرفتهاید. بعد از اتمام مطالعهی هر مبحث، آزمون زدن و جمع بندی مطلب را فراموش نکنید. اگر روش درست جمع بندی را نمیدانید، مقاله جمع بندی ریاضی کنکور را از دست ندهید.
از مهمترین بحثها برای شروع از فروردین، بحث استفاده از تست های گلچینشده و جمعبندی است. از آنجایی که فرصت محدودی در اختیار شما قرار دارد، مطالعه شما باید همراه با جمع بندی باشد. نمیتوانید مطالعه تمام مطالب را انجام دهید، بعد مرور و تمرین تست زنی داشته باشید، بعد آزمون بزنید و در نهایت جمع بندی! این مراحل باید پشت سر هم و برای تک تک مباحث انجام شود. پس مبحث را مطالعه کنید و تست های گلچین شده بزنید. سپس از خود آزمون بگیرید. طبق آزمون رفع اشکال انجام دهید. در نهایت در یک پارت مبحث را از یک کتاب جمعبندی مطالعه کنید.
تحربه یک کنکوری ۴۰۱: علیرغم تلاش در طول سال تحصیلی و دیدن ویدیوهای آموزشی، تستزنی و تمرین، از بزرگترین اشکالاتم، جمع بندی اشتباه بود. دوران جمع بندی افتضاحی داشتم. اصلا با جمعبندی آشنا نبودم و به اشتباه به جای جمعبندی اصولی، از ویدیوهای نکته تست استفاده کردم. غافل از اینکه من نیاز به تست زنی برای طبقه بندی مطالب داشتم!
سخن پایانی
در این مقاله دیدید که کسب درصد 30 و حتی بالاتر در ریاضی دست نیافتنی نیست؛ فقط باید هدفمند و زیرکانه مباحثی که سوال زیادی از آنها طرح میشود را با توجه به نقاط قوتتان درست انتخاب کنید. آیا شما راهکار دیگری برای این منظور دارید؟ میتوانید سوالات و ابهامات خودتان را هم در قسمت نظرات از مشاوران نوتروفیل بپرسید.
سوالات متداول
اولویت بندی خود را بر چه اساسی تنظیم کنم؟
بر اساس تعداد تست مناسب در کنکور، منطقی بودن حجم مطالب و توجه به نقطهی ضعف و قوت خود میتوانید مباحث را اولویت بندی کنید تا به درصد دلخواه برسید.
مباحث گفته شده در متن تا چند درصد را پوشش میدهد؟
مباحث اولویت بندی شده ممکن است بیش از ۳۰ درصد باشد، زیرا که با یک ضریب خطا در نظر گرفته شدهاند.
چگونه بعد از مطالعه ی مباحث اولویت دار ۳۰ درصد خود را تثبیت کنیم؟
با آزمون زدن و یک جمع بندی اصولی میتوانید به راحتی به حدود ۳۰ درصد برسید.