تحلیل آزمون یک راه بسیار مطمئن و ارزشمند برای شناسایی نقاط قوت و ضعف و بهدنبال آن ارتقای رتبه و تراز در کنکور است. اما آیا شما نیز از آن دسته افرادی هستید که صرفا کارنامهی هر آزمون آزمایشی خود را بررسی میکنید و اسم آن را تحلیل آزمون میگذارید؟ روش تحلیل آزمون به صورت درست و اصولی این است که بعد از هر آزمون با دقت پاسخ هر سوال را چک و علت جوابهای غلط را تحلیل کنید تا بتوانید ضعفهای خود را شناسایی و روی آنها سرمایهگذاری کنید. در این مقاله ما به شما بهترین روش تحلیل آزمون را معرفی میکنیم تا شما نیز بتوانید به روش رتبهبرترها تحلیل آزمون انجام دهید.
خبر خوب! اگر به مشاوره نیاز داری اطلاعات خودت رو وارد فرم زیر کن؛ سپس در اسرع وقت مشاوران ما با شمارت تماس میگیرن.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
تحلیل آزمون چیست؟
باید بدانید که تحلیل آزمون ۳ بخش دارد؛ روز قبل از آزمون، جلسهی آزمون و بعد از آزمون. شما براي پیشرفت در مسیر کنکور و آزمونها باید هر سه بخش را مورد تحلیل قرار دهید.
تحلیل روز قبل از آزمون
شما ابتدا باید شرایط روز قبل از آزمون خود را بررسی کنید. آیا جمع بندی مطالب را به خوبی انجام دادهاید؟ از آزمون سالهای گذشته استفاده کردهاید؟ استراتژی و برنامهی خاصی برای آزمون خود در نظر گرفتهاید؟ آیا شب قبل از آزمون به مقدار کافی خوابیدهاید؟
با این دسته از سوالات، قدم اول را برای تحلیل آزمون برمیدارید و راحتتر میتوانید تحلیل سوالات را انجام دهید. مثلا ممکن است شما شب قبل به خوبی استراحت نکرده باشید و علت برخی از اشتباهات شما، خوابآلودگی باشد. بهتر است در تمام مراحل از راهنماییهای یک مشاور آگاه و باتجربه استفاده کنید تا احتمال خطا را به حداقل برسانید. در صفحه گروه مشاوره کنکور میتوانید اطلاعات کاملی در مورد خدمات مشاورهای نوتروفیل کسب کنید.
تحلیل جلسهی آزمون
در قدم بعد، به تحلیل شرایط جلسهی آزمون بپردازید. شما برای یک آزمون خوب، صرفا به دانش نیاز ندارید! بلکه نیاز است شرایط جلسهی آزمون را مدیریت کنید. شما باید شرایط روحی، زمان و ترتیب و شرایط سوالات را برای یک آزمون خوب مدیریت کنید.
برای بهتر آزمون دادن استراتژی شخصی خود را پیدا کنید. تکنیکهای تست زنی را تمرین کنید و سعی کنید در هر آزمون بیشتر به شرایط ایدهآل نزدیک شوید. اگر اصول تست زدن را نمیدانید حتما مقاله آموزش تست زنی را بخوانید. با دیدن سوالات سخت روحیهی خود را حفظ کنید و خود را نبازید. این موارد تماما چیزهایی هستند که نیاز است بعد از آزمون بررسی کنید تا در صورت وجود اشکال، سریعا آن را برطرف کنید. در نهایت، هیچ مسئلهای را برای خود، بیش از اندازه بزرگ نکنید؛ فقط به تلاش خود ادامه دهید.
تحلیل بعد از آزمون
بعد از اینکه کارنامهی خود را دریافت کردید، اولین کاری که باید انجام دهید تحلیل کارنامه است. مهمترین بخش کارنامهی شما تراز شماست. به تراز کل و تراز تک تک دروس خود توجه کنید، درصدهای خود را بررسی کنید و میانگین نفرات برتر، میانگین کل شرکتکنندهها و بقیه جزئیات کارنامه را تحلیل کنید. بعد از چک کردن کارنامه به سراغ تحلیل تک تک درسها بروید.
چگونه تحلیل آزمون کنیم؟
در این قسمت شما باید تک تک سوالات آزمون را مورد بررسی قرار دهید. اما برای حرفهایتر شدن و افزایش سرعت نیاز است که اصولی این کار را انجام دهید. پیشنهاد میکنیم سوالات را به ۴ دسته تقسیم کنید:
- درست
- نادرست
- درست شکدار
- نزده
- سوالاتی که درست زدهاید نیاز به تحلیل عمیق ندارند؛ پس با چک کردن سریع پاسخنامه از آن گذر کنید، مگر اینکه پاسخنامه راهحل جدیدی را ارائه کرده باشد. در این صورت راه حل را مورد بررسی قرار دهید.
- سوالاتی که نادرست زدهاید را به دقت مورد بررسی قرار دهید و نوع اشکال خود را مشخص کنید. یعنی ببینید اشکال شما کمبود دانش است یا حواس پرتی و مسائل محاسباتی و … .
- سوالاتی که شک دار درست زدهاید را نیز به دقت بررسی کنید. علت شک خود را پیدا کنید، حتما نکتهی مربوطه را در کتاب درسی یا درسنامهی خود پیدا کنید و آن را هایلایت کنید. اگر نکته را پیدا نکردید، آن را داخل کتاب درسی یا درسنامه یادداشت کنید.
- و در آخر برای تحلیل سوالات نزده، ابتدا چک کنید که به مبحث سوال رسیدهاید یا نه. اگر مبحث را مطالعه کردهاید اما سوال را پاسخ ندادهاید، حتما باید آن را یادداشت کنید؛ ولی اگر به مبحث سوال نرسیدهاید نیاز به تحلیل ندارد.
نکات تکمیلی تحلیل آزمون آزمایشی
حتما دفتر تحلیل آزمون داشته باشید. بعد از تحلیل اولیه کارنامه و سپس تحلیل آزمون، نیاز است که سوالات نادرست و نزده به دفتر تحلیل منتقل شوند. سوالات را بنویسید اما پاسخ را کپی نکنید. سعی کنید پاسخ را به زبان خود یادداشت کنید تا بعدا که قصد مطالعه دفتر تحلیل خود را دارید، با آن راحتتر ارتباط بگیرید.
همچنین برای اینکه دید بهتری از وضعیت خود نسبت به رقبا پیدا کنید، از پنل تخمین رتبه استفاده کنید. با این کار کاملا به اوضاع و شرایط خود مسلط خواهید شد.
بهترین روش تحلیل آزمون چیست؟ روش تحلیل آزمون رتبه های برتر
برای تاثیر بیشتر تحلیل آزمون، میتوانید این ۳ مرحله را اجرا کنید:
- بازخوانی نکات: بعد از پیدا کردن سوالاتی که نیاز به تحلیل دارند، حتما نکتهی مربوطه را از کتاب یا درسنامه پیدا کنید و بعد از مطالعه دقیق علامت برنید.
- بازسازی نکات: حتما از نکتهی مربوطه چند تست بزنید تا نکته بهتر در ذهنتان بماند.
- بازیابی نکات: بعد از یک مدت، دوباره سراغ تستهایی که تحلیل کردهاید بروید و آنها را دوباره بزنید تا روند یادگیری خود را بررسی کنید.
در نهایت در بازههای جمعبندی، آخر هفتههای بدون آزمون، در پارتهای روتین کنکوری و … دفتر تحلیل خود را مرور کنید. فراموش نکنید که اصل اساسی برای کارآمد بودن همه این کارها و تحلیلها این است که در قدم اول آزمون آزمایشی خوب و استانداردی انتخاب کرده باشید. برای این منظور حتما مقاله بهترین آزمون آزمایشی برای کنکور 1403 را بخوانید.
نوتروفیل؛ همراه شما در مسیر پیشرفت
تحلیل دقیق و اصولی آزمون به شما کمک میکند تا با تیپهای مختلف تست آشنا شوید و با تقویت نقاط قوت و رفع نقطه ضعفها تراز خود را در مراحل بعدی آزمون ارتقا دهید. همچنین با این کار استرس شما کاهش و اعتماد به نفستان برای ادامه مسیر کنکور افزایش خواهد یافت. از همین امروز با تحلیل آزمونهای خود مسیر پیشرفتتان را در کنکور هموارتر کنید. نوتروفیل اینجا همراه شما در این مسیر پر فراز و نشیب خواهد بود.
سوالات متداول
کدام تستها نیاز به تحلیل دقیق دارند؟
همه سوالات؛ بهویژه سوالات نادرست، نزده و درستهایی که با شک پاسخ دادهاید.
چرا تحلیل آزمون تا این حد اهمیت دارد؟
تحلیل آزمون آزمایشی، مسیر پیشرفت شما را هموار میکند و به شما اشکال و اشتباهتان را میگوید. اگر تحلیل آزمون را به درستی انجام ندهید، مهارت آزمون شما به خوبی رشد نمیکند.
تحلیل آزمون چه زمانی باید انجام شود؟
بلافاصله پس از آزمون؛ اما میتوانید مرحله بازسازی مطالب را در طول هفته انجام دهید. آن هم بهتر است در ۳ روز ابتدایی هفته باشد.